Wie is Anneli 

en de Missie & Visie van To Be

 

Over Mij

Ik ben Anneli Hansson (1982). Ik woon samen met mijn man en 3 prachtige zonen sinds 2 jaar in Madrid. Door onze verhuizing naar Spanje heb ik na 13 jaar mijn baan als leerkracht op een Jenaplanschool opgezegd en kreeg ik de kans om én quality-time met onze kinderen te hebben én te studeren.

In 2001 schreef ik voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) mijn scriptie over Nieuwetijdskinderen. Dit was voor mij één en al herkenning. Maar doordat ik daarna naar de PABO en dus op kamers ging in Nijmegen, had ik ‘geen tijd’ om met deze eigenschappen aan de slag te gaan. Ik wist dat ik hoogsensitief was, maar was er nog niet klaar voor om daar wat mee te doen. 

Sinds ik in 2014 door een burn-out de mogelijkheid kreeg mezelf te ontwikkelen ben ik wel met mijn hoogsensitiviteit aan de slag gegaan. Ik heb een mindfulnesstraining (MBSR) gevolgd bij het RadboudUMC in Nijmegen, de training: ‘Intuïtieve Ontwikkeling & Healing’ bij Itaka in Wageningen en begeleiding gekregen van een fantastische therapeut. Dankzij deze trainingen en begeleiding heb ik mijzelf ontwikkeld. Ik heb mezelf leren kennen, geleerd te accepteren wie ik ben en ik ben mezelf leren waarderen. Ik heb leren luisteren naar mijn lijf én naar mijn hart. Ik ben van mezelf gaan houden! Ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik nu kan zijn wie ik daadwerkelijk ben.

Begin 2019 ben ik, dankzij onze verhuizing naar Madrid, weer gestart met studeren. Ik heb dat jaar de opleiding tot kindercoach afgerond. Daarna heb ik me gespecialiseerd tot coach hoogsensitieve kinderen (HSK) bij www.eigentijdsekinderen.nl. Aangezien hoogsensitiviteit erfelijk is heb ik ook de opleiding gedaan tot coach hoogsensitieve volwassenen (HSP). Ik begeleid nu kinderen, volwassenen en gezinnen. Doordat ik veel werk met kinderen én (een van) hun ouders en dit veel impact heeft in het gezin, ben ik nu bezig met de opleiding tot gezinstherapeut. Door mijn ervaring als RT’er én doordat ik als leerkracht in alle groepen in het basisonderwijs heb lesgegeven, geef ik ook RT en huiswerkbegeleiding. 

In mijn gezin is hoogsensitiviteit een dagelijkse issue. Al mijn gezinsleden zijn hoogsensitief. Ieder op een eigen wijze. Het blijft een prachtige uitdaging om met de prikkelzoeker, de rustzoeker én de strong-willed gezinsleden een goede balans te vinden. Mijn ervaring met hoogsensitiviteit in het gezin heeft het Mijn Missie gemaakt bij te dragen aan meer (h)erkenning van hoogsensitiviteit. Ik geef daarom ook lezingen over hoogsensitiviteit aan volwassenen, ouders én aan leerkrachten.

“What counts in life is not the fact that we have lived, it is what difference we have made to the lives of others.” Nelson Mandela

 

Wie is Anneli

Anneli is sensitief, spontaan, open en transparant.  Ze is een zeer invoelend en creatief persoon die kinderen ziet en in contact brengt met hun zelfvertrouwen en talenten. Ze begeleidt ouders en gezinnen in de thuissituatie. Dankzij haar jarenlange ervaring als leerkracht en haar kennis en eigen ervaring over hoogsensitiviteit, informeert en inspireert ze ouders en leerkrachten over deze mooie eigenschap.

Missie & Visie van To Be

Ik zat in de bus. Ik pakte mijn notitieboekje en begon te tekenen…

“Een boom. Een boom met wortels en takken. ZIJN.. Jezelf zijn, vanaf je wortels tot aan je kruin. Met liefde. Aan de takken hangen blaadjes, de liefde die je vanuit je hart wilt delen met de wereld om je heen. TE ZIJN.. En ik begeleid je daarbij. TO BE, BY ANNELI. Vanaf je wortels voor een goede basis. Zelfvertrouwen. Dan deze kracht mee naar boven nemen, van je wortels omhoog, via al je chakra’s tot aan je kruin. Tot je helemaal van teen tot top, jezelf kunt zijn, kan vertrouwen op jezelf, kan zijn wie je bent. En daarna, als je helemaal jezelf kunt zijn, dan pas kun je alle liefde die je voelt, delen met anderen. En er zijn voor anderen. Maar eerst…. TO BE… jezelf.”

En ineens had ik mijn visie, missie én mijn logo. 
Mijn Missie: Jezelf zijn, je hart volgen, vertrouwen op jezelf. Zijn wie je bent en zijn wie je wilt zijn.

Ik heb nog een Missie: Zoals ik beschreven heb in het stukje over mij hierboven, heeft mijn ervaring met hoogsensitiviteit bij mij én in mijn gezin, het Mijn Missie gemaakt bij te dragen aan meer (h)erkenning van hoogsensitiviteit. 

Locatie

Momenteel werk ik alleen online of op locatie – Nederland

 

Maak een Afspraak

Face – to – face
Online

Werkdagen

maandag – vrijdag: 09.00 – 15.30
Op zaterdagen of in de avonden in overleg